Over ons

Tot Alamo Group The Netherlands behoren Herder en Votex in Middelburg en Conver en Roberine in Giessen.

Conver is een begrip in de wereld van waterbeheer. Conver produceert maatwerkoplossingen voor het maaionderhoud van taluds en stroombedden vanaf het water. Ook ontwikkelt en bouwt Conver drijvende baggermachines voor kleinschalig baggerwerk en amfibische voertuigen om ook onder de meest uitzonderlijke omstandigheden onderhoud te kunnen plegen. Verder worden er maaiwerktuigen voor rijdende machines geproduceerd.

Herder in Middelburg bestaat sinds 1947 en is in 75 jaar uitgegroeid tot ‘s werelds grootste producent op het gebied van specifieke machines voor het schoonmaken en onderhouden van open irrigatie en drainagekanalen, sloten en waterlopen. Herder wordt in meer dan 30 landen verkocht. Binnen- en buitenlandse klanten kunnen wereldwijd vertrouwen op de onderhouds- en servicedienst van Herder. Het bedrijf wordt ook steeds vaker ingeschakeld om machines op maat te ontwikkelen en te produceren. De komende vijftig jaar zal de mensheid de beschikbare landbouwgrond nog doelmatiger moeten benutten dan nu het geval is.

Votex behoort tevens tot Alamo Group The Netherlands en is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van machines voor het beheren van groen in openbare ruimtes. De grasklepelmaaiers, cirkelmaaiers, versnipperaars en zuigwagens worden in binnen- en buitenland verkocht. Votex produceert ook speciale machines in opdracht voor toonaangevende merken. Klanten die voor Votex kiezen, kiezen voor de zekerheid van jarenlang probleemloos werken.

Het merk Roberine is fabrikant van maaimachines. Sinds 1951 staat dit merk bekend om hoge kwaliteit en een perfect maaibeeld. En dat geldt vandaag de dag misschien nog wel meer dan in het verleden. Roberine biedt niet alleen een perfect maaibeeld, maar ook een aantrekkelijk kostenplaatje. Roberine is daarmee hét merk voor alle professionals in de groene sector, die gespecialiseerd zijn in het beheer van sportvelden, parken en openbaar groen.

Missie en visie

Alamo Inc