Engineering Manager - Middelburg

Ben jij de getalenteerde Engineering Manager die ons team in Middelburg en Giessen versterkt met innovatieve projecten en duurzaam beheer bij Alamo NL?

Alamo Group The Netherlands is gespecialiseerd in weg-, berm-, vegetatie- en watermanagement. Wij ontwikkelen en produceren professionele machines die op een efficiënte en duurzame wijze in water-, weg-, en parkonderhoud voorzien in onze twee productielocaties in Nederland; Giessen en Middelburg. Onder Alamo Group The Netherlands behoren de toonaangevende merken Conver, Herder, Roberine en Votex.

Engineerings Manager

Wij zijn op zoek naar een getalenteerde Engineering Manager die ons team kan versterken en leiding kan geven aan onze technische afdelingen in zowel Middelburg als Giessen. Bij Alamo NL krijg je de kans om te werken aan uitdagende projecten en bij te dragen aan duurzaam vegetatie- en waterbeheer.

Wie zoeken wij:

Als Engineering Manager ben je eindverantwoordelijk voor het engineeringsteam. Jij zorgt ervoor dat projecten binnen de gestelde deadlines en budgetten worden voltooid en voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaarden van onze machines. Je werkt nauw samen met andere afdelingen om technische oplossingen te ontwikkelen die voorzien in een behoeften van onze klanten.

Wat ga je doen: 

 • Coördineren van innovatieprojecten; van concept tot implementatie met oog voor budget.
 • Engineering van niet standard machinesorders.
 • Kostenanalyse en optimalisatie van de huidige productlijn, gericht op het geleidelijk afbouwen van minder winstgevende onderdelen.
 • Waarborgen van de technische haalbaarheid en de kwaliteit van ontwikkelingsprojecten d.m.v. evaluaties en controles.
 • Aandragen van verbeterpunten en het doorvoeren van procesverbeteringen om de efficiëntie en effectiviteit van de technische afdeling te verhogen.

Vaardigheden: 

 • Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van Engineering;
 • Je hebt een passie voor onze branche en kent de spelers in de markt;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je bent een teamspeller en communicatief;
 • Je hebt ervaring met het opstellen, en uitrollen van een strategisch Engineering beleid;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal op professioneel niveau; Duits is een pré;

Wat bieden wij jou: 

Een zelfstandige functie bij een innovatieve, technisch internationaal bedrijf met aanzienlijke groeimogelijkheden, waar je deel zult uitmaken van een prettig en professioneel team. We hanteren de CAO voor het metaalbewerkingsbedrijf, waardoor je kunt rekenen op eerlijke en marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Interesse?

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en herken jij jezelf binnen het geschetste profiel? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stuur je motivatie en brief naar werkenbij@alamo-groupnl.com. Voor meer informatie kunt je contact opnemen met Janet van den Dries op +31 (0)118-679500

Solliciteer nu!

Terug naar het overzicht

Bekijk ook deze cases

HR Manager - Middelburg

Ben jij onze nieuwe HR Team lead die in staat is te coachen, motiveren en verbinden? 

Controller - Middelburg

Klaar voor een nieuwe uitdaging in je financiële carrière?